Tyrnikiisseli

Tyrnikiisselin kirpeyttä tasapainottaa makea vaniljakastike.

24.2.2009 8:19
Valmistusaika55 minuuttia
EnergiaAnnos 502 Kcal

Ainekset

  • 300 g

    tyrnimarjoja

  • 1,5 dl

    sokeria

  • 6 dl

    vettä

  • 2 rkl

    perunajauhoa

  • 0,5 dl

    kylmää vettä suurustuksen sekoittamiseen

  • 2 tl

    vaniljasokeria

  • Vaniljakastike:

  • 4 rkl

    sokeria

  • 4

    kananmunan keltuaista

  • 3 dl

    kiehuvaa maito-kermaseosta (puolet maitoa ja puolet kermaa)

  • 0,5 tl

    maissi- tai perunajauhoja

  • 1

    halkaistu vaniljatanko

Valmistusohjeet

  1. Keitä tyrnimarjoja, sokeria ja vettä muutaman minuutin. Paseeraa siivilän läpi niin, että siemenet ja kuoret jäävät siivilään ja saat tasaisen nesteen. Voit myös sekoitaaa kaiken sauvasekoittimella. Siemenissä on paljon terveellisiä öljyjä.

  2. Sekoita perunajauhot kylmään veteen ja suurusta sillä kiehuva kiisseli. Keitä miedolla lämmöllä 3 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Lisää lopuksi vaniljasokeri. Anna jäähtyä. Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.

  3. Kastikkeen valmistus: Sekoita kaikki aineet keskenään ja sekoita hyvin. Lämmitä seos kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Jäähdytä. Poista vaniljatangot ennen tarjoilua.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit