Täytekakku (munaton, maidoton ja gluteeniton)

Tämä täytekakku sopii myös erityisruokavaliota noudattaville.
  • 2 h
  • Annos 671 Kcal

Ainekset

200 g
maidotonta margariinia esim. Sininen Keiju
2
kypsää banaania
3 dl
sokeria
3 dl
perunajauhoja
5 dl
riisi- tai quinoajauhoa
3 tl
leivinjauhetta
2 dl
omenamehua
Kostutukseen:
0,5 dl
omenamehua
Täyte:
2 dl
mansikkahilloa
Koristeluun:
vaahtoutuvaa soijakermaa esim. Soyatoo! merkkistä.
samaa kermaa saa myös pursotinpullossa.
marjoja tai hedelmiä

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa margariini, banaanit ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne taikinaan. Lisää lopuksi omenamehua. Jaa taikina kahteen samankokoiseen kakkuvuokaan, tai yhteen kakkuvuokaan ja paistat kaksi kerrosta erikseen.
  2. Paista 175-asteisessa uunissa noin 35-40 min. Jäähdytä. Kostuta kakun molemmat puolet ja täytä kakku. Kuorruta soijakermalla ja koristele marjoilla tai hedelmillä.
  3. Vinkki: Jäätelökakun saat kun täytät kakun tofu- tai soijajäätelöllä ja nostat sen pakastimeen jähmettymään. Pidä kakku vuoassa, kun kokoat sitä, jäätelö pysyy paremmin kakku palojen välissä. Ota kakku ajoissa pakastimesta ja koristele soijakermalla ja marjoilla vasta juuri ennen tarjoilua!

Kommentit

    Näytä lisää