Meksikolainen lihapata maustettuna suklaalla

Mausteinen lihapata saa makua punaviinistä ja tummasta suklaasta.
  • 3,5 h
  • 525

Ainekset

2
sipulia
4
valkosipulin kynttä
2 rkl
öljyä
800 g
naudan sisäpaistia kuutioituna
6 dl
voimakasta punaviiniä (ei kovin tanniinista)
3 rkl
häränlihafondia
2-3 dl
vettä
suolaa
3
punaista chilipalkoa
100 g
tummaa suklaata

Valmistusohjeet

  1. Hienonna sipulit ja kuullota niitä öljyssä pannulla. Nosta sipulit pataan. Lisää vähän öljyä ja paista lihapaloihin hyvä väri. Nosta palat pataan.
  2. Kaada päälle punaviiniä, fondia, vettä, suolaa ja hienonnetut chilit. Nosta pata 175 asteiseen uuniin noin 3 tunniksi. Sekoita välillä ja lisää tarvittaessa vähän vettä.

    Padasta pitääkin tulla aika kuivaa, se syödään sellaisenaan käärien tortillaleipien sisään. Lisää joukkoon aivan lopuksi rouhittu suklaa. Tarjoile lihan lisukkeena tortillaleipiä.

Kommentit

    Näytä lisää