Meksikolainen lihapata maustettuna suklaalla

Mausteinen lihapata saa makua punaviinistä ja tummasta suklaasta.

24.2.2009 16:03
Valmistusaika3,5 h
Energia525

Ainekset

  • 2

    sipulia

  • 4

    valkosipulin kynttä

  • 2 rkl

    öljyä

  • 800 g

    naudan sisäpaistia kuutioituna

  • 6 dl

    voimakasta punaviiniä (ei kovin tanniinista)

  • 3 rkl

    häränlihafondia

  • 2-3 dl

    vettä

  • suolaa

  • 3

    punaista chilipalkoa

  • 100 g

    tummaa suklaata

Valmistusohjeet

  1. Hienonna sipulit ja kuullota niitä öljyssä pannulla. Nosta sipulit pataan. Lisää vähän öljyä ja paista lihapaloihin hyvä väri. Nosta palat pataan.

  2. Kaada päälle punaviiniä, fondia, vettä, suolaa ja hienonnetut chilit. Nosta pata 175 asteiseen uuniin noin 3 tunniksi. Sekoita välillä ja lisää tarvittaessa vähän vettä. Padasta pitääkin tulla aika kuivaa, se syödään sellaisenaan käärien tortillaleipien sisään. Lisää joukkoon aivan lopuksi rouhittu suklaa. Tarjoile lihan lisukkeena tortillaleipiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit