Suklaa-juustokakku

Täyteläinen suklaa-juustokakku on suklaan ystävän unelma!
  • 3 h
  • Annos 810 Kcal

Ainekset

Pohja:
200 g
pehmeää huoneenlämpöistä voita
3,5 dl
raakaruokosokeria
4 dl
vehnäjauhoja
4 rkl
tummaa kaakaojauhetta
Täyte:
200 g
tummaa suklaata
2 dl
kuohukermaa
3
kananmunaa
1 dl
raakaruokosokeria
600 g
tuorejuustoa esim. Philadelphia
100 g
pekaanipähkinöitä

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 170 asteeseen. Sekoita käsin pohjan ainekset taikinaksi ja painele irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle.
  2. Sulata tumma suklaa kuumaan kermaan. Anna jäähtyä vähän. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää seokseen suklaa-kerma ja sekoita taikinaksi. Kaada taikina pohjan päälle. Asettele pekaanipähkinät kauniisti kakun päälle.
  3. Paista noin 45 min. Älä avaa uunin luukkua paistamisen aikana. Sammuta uuni ja jätä kakku uuniin uuninluukkua avaamatta. Kun uuni ja kakku ovat jäähtyneet, nosta kakku jääkaapiin viileään. Nosta tarjolle noin tunti ennen tarjoilua. Tomuta kaakoajauhetta tai tomusokeria koristeeksi.

Kommentit

    Näytä lisää