Crema catalana - Reseptit - Ilta-Sanomat

Crema catalana

Crema catalana saa makua kanelista.

6.3.2009 13:16
Valmistusaika30 min + yön yli jääkaapissa
EnergiaAnnos 105 Kcal

Ainekset

  • 4,5 dl

    täysmaitoa

  • sitruunan puolikkaan kuori

  • 1

    kanelitanko

  • 4

    kananmunan keltuaista

  • 7 rkl

    sokeria

  • 1,5 rkl

    maissitärkkelystä

  • 4 rkl

    kidesokeria annosten päälle

Valmistusohjeet

  1. Kaada maito kattilaan ja lisää sitruunan kuori ja kanelitanko. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua 10 min. Älä päästä maitoa kiehumaan liikaa, se palaa helposti pohjaan ja nousee kattilan laitojen yli. Ota pois sitruunankuori ja kanelitanko.

  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää seokseen maissitärkkelys ja sekoita. Sekoita muutama ruokalusikka kuumaa maitoa munaseokseen ja sekoita hyvin. Kaada sitten koko munaseos kulhosta kattilaan maidon joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoitellen noin 5 min, kunnes seos on sakeaa ja sileää. Varo polttamasta pohjaan.

  3. Kaada seos pieniin annosvuokiin tai yhteen suureen laakeaan vuokaan. Nosta jääkaapiin yöksi. Ripottele pinnalle kidesokeria juuri ennen tarjoilua ja nosta vuoat hetkeksi grillivastusten alle uuniin, niin että sokeri sulaa, kovettuu ja ruskituu. Tarjoile heti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit