Inkivääri-piparjuuriskonssit

Inkivääri ja piparjuuri antavat skonsseille uudenlaisen säväyksen.
  • 45 min
  • Annos 292 Kcal

Ainekset

5 dl
vehnäjauhoa
0,5 dl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
0,5 tl
ruokasoodaa
1/4 tl
suolaa
120 g
huoneenlämpöistä voita
2 dl
piimää
2 rkl
raastettua piparjuurta
2 rkl
raastettua inkivääriä
1
kananmuna voiteluun

Valmistusohjeet

  1. Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda ja suola keskenään kulhossa. Leikkaa voi pieniksi nokareiksi ja sekoita joukkoon. Taikina saa jäädä kohtuullisen rosoiseksi. Lisää piimä ja raastettu piparjuuri ja inkivääri. Sekoita vielä sen verran, että ainekset yhdistyvät juuri ja juuri toisiinsa. Vältä liiallista sekoittelua.
  2. Siirrä taikina jauhotetulle alustalle, ja tee siitä tanko jauhoitetuin käsin. Leikkaa tangosta n. 5 cm kokoisia paloja ja nosta ne leivinpaperille. Sivele skonssit vielä kananmunalla ennen uuniin laittamista.

    Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes skonsseissa on kaunis väri.

Kommentit

    Näytä lisää