Kesäkurpitsaspagetti - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kesäkurpitsaspagetti

Kesäkurpitsaspagetti on helppo ja nopea arkiruoka.

13.3.2009 12:49
Valmistusaika30 minuuttia
EnergiaAnnos 754 Kcal

Ainekset

  • 2

    isoa kesäkurpitsaa (n. 900 g)

  • 300 g

    savukylkeä tai pekonia

  • 2

    sipulia

  • 500 g

    kirsikkatomaattikuutioita

  • 4 dl

    kermaa

  • mustapippurirouhetta

  • yrttejä

  • 2 dl

    parmesanraastetta

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa kesäkurpitsasta ohuita pitkiä siivuja. Käytä kurpitsasta vain tiivis lihainen osa, siemenosa on liian höttöistä. Sen voi pilkkoa ja pakastaa vaikka sosekeittoa varten. Ohuiden siivujen leikkaaminen käy helpoimmin siihen tarkoitetulla leikkurilla, mutta onnistuu myös ilman. Leikkaa juustohöylällä ohuita siivuja kesäkurpitsasta ja leikkaa veitsellä siivut spaghetin omaisiksi ohuiksi suikaleiksi.

  2. Valmista kastike. Pilko savukylki siivut ja paista niitä kunnes ne ovat rapeita. Hienonna sipuli ja lisää sipuli silppu. Kuullota kunnes sipuli on pehmentynyt. Halkaise tomaatit ja lisää ne pannulle. Lisää kerma ja mausta mustapippurilla. Hienonna yrttejä ja lisää ne kastikkeeseen.

  3. Keitä isossa kattilassa vettä ja lisää kesäkurpitsat kiehuvaan veteen noin minuutiksi. Siivilöi ja tarjoile kastikkeen ja runsaan juustoraasteen kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit