Roquefort-simpukat ja grissinit

Roquefort-simpukat ja grissinit sopivat pikkusuolaiseksi tarjottavaksi vaikka illanistujaisiin.
  • 45 min + taikinan kohotus
  • Grissinit: 46 Kcal / kpl, Simpukat: annos 280 Kcal

Ainekset

Simpukat:
500 g
vihersimpukoita (löytyy usein pakasteena kalatiskiltä)
2 rkl
ranskankermaa
150 g
roquefortjuustoa
Yrttigrissinit:
määrästä tulee n. 30 kpl
15 g
hiivaa
1,5 dl
vettä
2 rkl
oliiviöljyä
1,5 tl
suolaa
1 tl
kuivattua rosmariinia tai timjamia
5 dl
hiivaleipäjauhoja
voiteluun öljyä ja merisuolakiteitä

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin grissinit. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja suola sekä kuivattu rosmariini. Lisää jauhot vähitellen. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja alusta kymmenisen minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa. Nosta taikina takaisin kulhoon, peitä liinalla ja anna kohota tunnin ajan.
  2. Ota taikinasta pieniä paloja. Pyörittele taikinapalat varovasti ohuiksi, noin 30 sentin pituisiksi tangoiksi. Sivele pintaan hiukan öljyä. Pyöritä tangot merisuolassa. Nostele tangot pelleille leivinpaperin päälle.
  3. Pane uuni lämpenemään 200 asteeseen ja anna tankojen kohota vielä sillä aikaa, kun uuni kuumenee. Paista grissinejä 15-20 minuuttia eli kunnes ne ovat vaalean ruskeita ja rapeita. Nämä voit tehdä useita päiviä etukäteen valmiiksi. Säilytä ne paperipussissa tai leivinpaperiin käärittyinä.
  4. Jos käytät pakastettuja vihersimpukoita, sulata ne jääkaapissa. Sekoita ranskankerma ja juusto tahnaksi. Kuumenna uuni grillivastukselle. Lusikoi juustotahnaa simpukoiden päälle ja grillaa uunissa pari minuttia, kunnes juusto on sulanut ja ruskistunut vähän. Tarjoile kuumina grissineiden kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää