Reseptit

Simpukkapasta

Simpukkapasta saa lisämakua sinihomejuustosta.
  • 15 min
  • Annos 907 Kcal

Ainekset

1 kg
tuoreita sinisimpukoita tai pieniä hietasimpukoita
1
pieni porkkana
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
3 rkl
oliiviöljyä
6 dl
kuivaa valkoviiniä
ripaus suolaa
150 g
sinihomejuustoa
500 g
tuorepastaa esim. tagliatellea

Valmistusohjeet

  1. Keitä pasta valmiiksi. Pese simpukan kuoret kylmän veden alla. Poista simpukoista ns. parta, jos sitä ei ole poistettu jo kaupassa. Pilko juurekset. Kuullota juurekset ja valkosipulit oliiviöljyssä laakeassa kattilassa. Lisää valkoviini ja suola ja kuumenna kiehuvaksi.
  2. Nosta simpukat kiehuvaan liemeen ja keitä kannen alla n. 5 min. välillä pataa heilutellen. Lisää joukkoon pasta ja sinihomejuusto, sekoita ja nosta tarjolle.

Kommentit

    Näytä lisää