Simpukkapasta - Reseptit - Ilta-Sanomat

Simpukkapasta

Simpukkapasta saa lisämakua sinihomejuustosta.

16.3.2009 9:51
Valmistusaika15 min
EnergiaAnnos 907 Kcal

Ainekset

  • 1 kg

    tuoreita sinisimpukoita tai pieniä hietasimpukoita

  • 1

    pieni porkkana

  • 1

    sipuli

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 3 rkl

    oliiviöljyä

  • 6 dl

    kuivaa valkoviiniä

  • ripaus suolaa

  • 150 g

    sinihomejuustoa

  • 500 g

    tuorepastaa esim. tagliatellea

Valmistusohjeet

  1. Keitä pasta valmiiksi. Pese simpukan kuoret kylmän veden alla. Poista simpukoista ns. parta, jos sitä ei ole poistettu jo kaupassa. Pilko juurekset. Kuullota juurekset ja valkosipulit oliiviöljyssä laakeassa kattilassa. Lisää valkoviini ja suola ja kuumenna kiehuvaksi.

  2. Nosta simpukat kiehuvaan liemeen ja keitä kannen alla n. 5 min. välillä pataa heilutellen. Lisää joukkoon pasta ja sinihomejuusto, sekoita ja nosta tarjolle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit