Tuliset burritot ja guacamolea

Tuliset burritot ja guacamole ovat meksikolaisia herkkuja.
  • 55 min
  • Annos 936 Kcal

Ainekset

Burrito:
2
sipulia
2 rkl
öljyä
400 g
jauhelihaa tai kypsän kinkun suikaleita (kasvisversioon esim. soijarouhetta)
200 g
paprikaa (punaista, vihreää ja keltaista)
2
tuoretta punaista chilipalkoa
3
valkosipulinkynttä
4 dl
paseerattua tomaattikastiketta
2 tl
paprikajauhetta
suolaa
mustapippuria
8 kpl
tortillaleipiä
200 g
juustoraastetta
Lisäksi:
ranskankermaa tai smetanaa
salaattia
tomaattia
quacamolea
Quacamole:
2
kypsää avokadoa
2
limetin mehu
1
pieni punasipuli
1
valkosipulinkynsi
0,5
punainen chilipalko
2
tomaattia
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Hienonna sipuli ja kuullota sitä hetki pannulla. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Pilko paprikat, chilit ja valkosipuli pieneksi ja lisää jauhelihan joukkoon. Paista hetki. Lisää paseerattu tomaattikastike ja mausteet. Anna kiehua noin 20 min.
  2. Valmista guacamole. Poista avokadoista kivet ja hienonna hedelmäliha haarukalla. Lisää joukkoon limetin mehua. Hienonna punasipuli, valkosipuli, chili ja tomaatti josta on poistettu kostea sisus. Sekoita kaikki tahnaksi ja mausta suolalla. Nosta jääkaapiin odottamaan valmiita burritoja.
  3. Valmistele muut ainekset valmiiksi. Hienonna salaatti, pilko tomaatit ja nosta ranskankerma tarjoiluastiaan. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  4. Täytä jokainen tortillaleipä jauhelihakastikkeella ja kääri tiukalle rullalle. Nosta burritot uunivuokaan ja ripottele päälle runsaasti juustoraastetta. Nosta uuniin ja paista, kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin paistopinnan.

    Tarjoile kuumat burritot vihannesten, ranskankerman ja guacamolen kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää