Reseptit
Tuliset burritot ja guacamolea

Tuliset burritot ja guacamolea
Tuliset burritot ja guacamole ovat meksikolaisia herkkuja.
- 55 min
- Annos 936 Kcal
Ainekset
- Burrito:
- 2
- sipulia
- 2 rkl
- öljyä
- 400 g
- jauhelihaa tai kypsän kinkun suikaleita (kasvisversioon esim. soijarouhetta)
- 200 g
- paprikaa (punaista, vihreää ja keltaista)
- 2
- tuoretta punaista chilipalkoa
- 3
- valkosipulinkynttä
- 4 dl
- paseerattua tomaattikastiketta
- 2 tl
- paprikajauhetta
- suolaa
- mustapippuria
- 8 kpl
- tortillaleipiä
- 200 g
- juustoraastetta
- Lisäksi:
- ranskankermaa tai smetanaa
- salaattia
- tomaattia
- quacamolea
- Quacamole:
- 2
- kypsää avokadoa
- 2
- limetin mehu
- 1
- pieni punasipuli
- 1
- valkosipulinkynsi
- 0,5
- punainen chilipalko
- 2
- tomaattia
- suolaa
Valmistusohjeet
- Hienonna sipuli ja kuullota sitä hetki pannulla. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Pilko paprikat, chilit ja valkosipuli pieneksi ja lisää jauhelihan joukkoon. Paista hetki. Lisää paseerattu tomaattikastike ja mausteet. Anna kiehua noin 20 min.
- Valmista guacamole. Poista avokadoista kivet ja hienonna hedelmäliha haarukalla. Lisää joukkoon limetin mehua. Hienonna punasipuli, valkosipuli, chili ja tomaatti josta on poistettu kostea sisus. Sekoita kaikki tahnaksi ja mausta suolalla. Nosta jääkaapiin odottamaan valmiita burritoja.
- Valmistele muut ainekset valmiiksi. Hienonna salaatti, pilko tomaatit ja nosta ranskankerma tarjoiluastiaan. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Täytä jokainen tortillaleipä jauhelihakastikkeella ja kääri tiukalle rullalle. Nosta burritot uunivuokaan ja ripottele päälle runsaasti juustoraastetta. Nosta uuniin ja paista, kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin paistopinnan.
Tarjoile kuumat burritot vihannesten, ranskankerman ja guacamolen kanssa.
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!
Näytä lisää