Peruspastataikina - Reseptit - Ilta-Sanomat

Peruspastataikina

Pasta maistuu vieläkin paremmalta, kun jaksaa tehdä taikinan itse.

31.3.2009 11:45
Valmistusaika1 h
EnergiaAnnos 588 Kcal

Ainekset

  • 500 g

    durumvehnäjauhoja

  • 0,5 tl

    suolaa

  • 1 rkl

    oliiviöljyä

  • 4

    kananmunaa

  • 6

    kananmunan keltuaista

Valmistusohjeet

  1. Sekoita jauhoihin suola. Kasaa jauhot pöydälle keoksi. Tee keon keskelle kuoppa. Kaada kuoppaan oliiviöljy, kananmunat ja keltuaiset. Sekoittele pikkuhiljaa sormella aloittaen keskeltä rikkoen munien rakenteen. Sekoita pikkuhiljaa munat jauhoihin ja vaivaa taikinaksi.

  2. Jos laitat joukkoon esim. pinaattia väri- ja makuaineeksi, lisää hienonnettu pinaatti tässä vaiheessa. Pari ruokalusikallista riittää värjäämään taikinan upean väriseksi.

  3. Taikina tuntuu aluksi hieman kuivalta, mutta siitä muodostuu kiinteä pallo, kun jaksat kärsivällisesti vaivata sitä. Voit lisätä vähän kylmää vettä joukkoon, jos haluat.

  4. Kun taikina on kiinteä, tasainen ja pehmeä pallo, kääri se muovikelmuun tai -pussiin ja nosta jääkaapiin noin tunniksi. Irrota pastasta paloja ja työstä pastakoneessa olevien ohjeiden mukaan haluamaksesi pastaksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit