Wieninleike

Wieninleike valmistetaan vasikan sisäpaistista.

Ainekset

4 kpl
n. 150 g vasikan sisäpaistipalaa (myös ulkofilee on hyvä vaihtoehto)
suolaa
mustapippuria
4 dl
vehnäjauhoja
1 dl
maitoa
1 dl
kivennäisvettä
4
kananmunaa
4 dl
korppujauhoja
n. 8 dl
rypsiöljyä (riippuen pannun koosta)
Tarjolle:
sitruunan siivuja
salaatinlehtiä, tomaattia ja kurkkua

Valmistusohjeet

  1. Nuiji lihaviipaleet ohuiksi. Suolaa ja pippuroi ne kevyesti. Sekoita maito, kivennäisvesi ja kananmunat keskenään.

    Kuumenna öljy kuumaksi (170-180 asteiseksi). Pannulla pitää olla runsaasti rasvaa, jotta leikkeet uppoavat siihen.
  2. Pyöritä leikkeleet vehnäjauhossa, sen jälkeen kananmunaseoksessa ja lopuksi korppujauhossa.

    Paista molemmilta puolilta parin minuutin ajan. Leikkeleet pysyvät lämipiminä uunissa, jos teet useamman. Nosta leikkeet talouspaperille valumaan ja tarjoile perunasalaatin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää