Chilinen lihapata ja ananas-kurkkusalaatti

Chilisen lihapadan lisukkeena maistuu kevyt ananas-kurkkusalaatti.

31.3.2009 12:25

Ainekset

  • <b>Chilinen lihapata:</b>

  • 500 g

    naudan paistisuikaleita tai paloja

  • 2 rkl

    ruokaöljyä kuullotukseen

  • 2

    sipulia

  • 4

    valkosipulinkynttä

  • 2 rkl

    tomaattipyreetä

  • 4 tl

    chilitahnaa

  • 1 rkl

    kuivattua persiljaa

  • suolaa

  • mustapippurirouhetta

  • 1 prk

    valkoisia papuja tomaattikastikkeessa

  • 1 prk

    tomaattimurskaa

  • 1-2 dl

    lihalientä

  • 2 dl

    pitkäjyväistä riisiä

  • <b>Ananas-kurkkusalaatti:</b>

  • 1 prk

    ananasrenkaita

  • 1

    kurkku

  • 1 ruukku

    minttua

  • ananaspurkin mehu

  • 3 rkl

    punaviinietikkaa

  • suolaa

Valmistusohjeet

  1. <b>Chilinen lihapata:</b> Kuumenna ruokaöljy padassa. Ota lihoihin nopeasti väri ja lisää silputut sipulit. Kuullota hetki. Lisää tomaattipyree, chilitahna, persilja ja suola sekä mustapippuri. Sekoita. Lisää pavut ja tomaattimurska. Anna lihojen hautua noin 20 min. Lisää sitten riisi ja lihalientä tarpeen mukaan. Anna hautua miedolla lämmöllä vielä noin 20 min.

  2. <b>Ananas-kurkkusalaatti:</b> Kuutioi ananasrenkaat. Leikkaa kurkku kahtia ja poista kurkusta pehmeä sisus osa kulhoon. Kuutioi kurkku. Sekoita ananas- ja kurkkukuutiot. Lisää kurkun pehmeän sisuksen joukkoon ananaspurkin mehu, punaviinietikka, hienonnettu minttu ja suola. Kaada salaatin joukkoon. Reseptit: Alex Nurmi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit