Reseptit

Yrttiset lampaankyljykset ja porkkanarisotto

Marinoi lampaankyljykset yrttitahnalla ja tarjoa porkkanarisoton kanssa.
  • 1 h
  • Annos 550 Kcal

Ainekset

3-4
karitsankyljystä per syöjä
nippu timjamia
nippu rosmariinia
4
valkosipulinkynttä
1 dl
ruokaöljyä
suolaa


Porkkanarisotto:
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
4 rkl
oliiviöljyä
n. 3 dl
risottoriisiä
2 dl
valkoviiniä
n. 7-8 dl
kanalientä
200 g
valmista porkkanasosetta (tai itse tehtyä keitetyistä porkkanoista)
ripaus sahramia
1 dl
kuohukermaa
1 dl
raastettua parmesanjuustoa

Valmistusohjeet

  1. Hienonna marinadin ainekset ja hiero ne karitsan kyljysten pintaan. Anna maustua yön yli. Ota lihat ajoissa huoneenlämpöön.

    Paista pinta nopeasti pannulla ja nosta vielä 120-asteiseen uuniin noin 20-30 minuutiksi.
  2. Valmista sillä aikaa risotto. Hienonna sipulit. Kuullota sipuleita oliiviöljyssä hetki, kunnes ne ovat pehmenneet. Älä ruskista. Lisää pannulle risottoriisi ja kuullota, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Älä pidä levyä liian kuumalla, ettei riisi pala.

  3. Lisää valkoviini ja sekoittele, kunnes viini on imeytynyt. Lisää kanalientä pikku hiljaa, anna riisin poreilla ja muista sekoitella hyvin koko ajan. Kun riisi on melkein al dente, lisää sahrami, porkkanasose ja kuumenna.
  4. Sekoita joukkoon vielä kerma ja raastettu parmesanjuusto ja tarjoile välittömästi. Risoton kuuluu olla löysää, joten lisää vaikka vähän kermaa, jos siltä tuntuu.

Kommentit

    Näytä lisää