Pasha

Sitruunainen pasha kruunaa pääsiäisaterian.
  • 20 min + yön yli jääkaapissa
  • Annos 400 Kcal

Ainekset

75 g
erittäin pehmeää huoneenlämpöistä voita
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2
keltuaista
500 g
maitorahkaa
1 dl
kuohukermaa
2
valkuaista
1
appelsiini
1
sitruuna
tarvitset lisäksi:
sideharsoa ja muoti pashaa varten, esim. siivilä tai pashamuotti
koristeeksi:
pääsiäiskaramelleja

Valmistusohjeet

  1. Vaahdota pehmeä voi, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää keltuaiset yksitellen voivaahtoon koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita rahka voivaahtoon.


  2. Vaahdota kerma erikseen, samoin valkuaiset erikseen ja sekoita rahkaseoksen kanssa varovasti nostellen. Mausta seos appelsiinin ja sitruunan kuorella sekä lorauksella mehua.

  3. Kastele sideharso ja vuoraa sillä muotti. Käytä muottina puista pashavuokaa tai vaikka siivilää. Täytä muotti rahkaseoksella. Nosta kankaan reunat ylös ja aseta päälle paino.
  4. Pane pasha reunalliseen astiaan ja jätä vuorokaudeksi jääkaappiin valumaan. Jos käytät siivilää, nosta siivilä esim. suureen muovikulhoon, niin ylimääräinen neste valuu sinne.
    Koristele pasha pääsiäiskaramelleilla.

Kommentit

    Näytä lisää