Reseptit

Sitruuna-ankkaa ja vuohenjuustovuoka

Sitruuna-ankka tarjoillaan peruna-vuohenjuustovuoan kanssa.
  • 1 h
  • 4 hengelle
  • Annos 600 Kcal

Ainekset

Ankka:
2
ankanrintaa
suolaa
mustapippuria
Sitruunakastike:
2
sitruunan mehu ja raastettu kuori
4 rkl
hunajaa
2 rkl
tummaa balsamicoviinietikkaa
suolaa
Peruna-vuohenjuustovuoka:
500 g
kiinteitä perunoita
300 g
vuohenjuustoa
pippuria

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin peruna-vuohenjuustovuoka. Siivuta perunat ohuen ohuiksi siivuiksi. Lado vuorotellen perunasiivuja, murustettua vuohenjuustoa ja mustapippurirouhetta vuokaan, painele vuoka tiiviiksi ja nosta 175-asteiseen uuniin noin tunniksi.
  2. Sulata ankka hitaasti jääkaapissa, jos käytät pakasteankanrintaa. Irrota muovikääreet ja kuivaa ankka hyvin. Tee ankanrintaan nahkapuolelle viillot ristiin ja laita kylmälle kuivalle pannulle nahka/rasvapuoli alaspäin.
  3. Laita levy päälle ja paista hiljalleen niin, että rasva sulaa pois ja pinta tulee rapeaksi, paista sitten nopeasti toiselta puolelta. Kaada välillä sulanutta rasvaa pois pannulta, mutta älä koskaan kaada rasvaa viemäriin.
  4. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Suolaa ja pippuroi ankan pinnat. Nosta molemmat paistetut ankan rinnat uuniin ja paista kunnes ankan sisälämpö on noin 53-56 astetta.
  5. Raasta sitruunat ja purista mehut. Laita kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Anna kastikkeen kiehua kunnes se on vähentynyt noin puoleen. Mausta suolalla. Tarjoile ankan kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää