Sienisalaatti ja ruissämpylät

Sienisalaatti toimii monen ruoan lisäkkeenä ja mikä olisi parempaa kuin uunituoreet sämpylät.

9.4.2009 9:40
Määräsienisalaatti 4 hengelle, sämpylöitä n. 20 kpl
Valmistusaika2,5 h
EnergiaSienis.246 Kcal/annos, sämpylät 146 Kcal/sämpylä

Ainekset

  • <b>Sienisalaatti:</b>

  • 4 dl

    suolasieniä

  • 2

    sipulia

  • 220 g

    smetanaa

  • 2 rkl

    viinietikkaa

  • 3 tl

    sokeria

  • valkopippuria

  • suolaa

  • <b>Ruissämpylät:</b>

  • 5 dl

    maitoa

  • 50 g

    hiivaa

  • 6 dl

    ruisjauhoja

  • n. 5 dl

    vehnäjauhoja

  • 3 rkl

    tummaa siirappia

  • 50 g

    voisulaa

  • 1 tl

    suolaa

  • seesaminsiemeniä

Valmistusohjeet

  1. Liota suolasienet. Hienna tarvittaessa. Hienonna sipuli. Lisää smetana ja mausta viinietikalla, sokerilla, pippurilla ja ripauksella suolaa. Pidä kylmässä tarjoiluun asti.

  2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää mausteet, voisula ja jauhoja vähitellen hyvin taikinaa samalla vaivaten. Kun taikina irtoaa käsistä on se valmis. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa melkein kaksinkertaiseksi, noin 30-45 min.

  3. Ota kohonnut taikina astiasta ja vaivaa sitä heti leivonta-alustalla. Leivo taikinasta pyöreitä sämpylöitä ja nosta sämpylät leivinpaperi päälle pellille. Kohota sämpylöitä vielä 30 minuuttia liinan alla.

  4. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla 220 asteessa 10-15 minuuttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit