Ihanat siiderisämpylät

Siiderisämpylät saavat makua ja rakennetta kurpitsansiemenistä.
  • 2 tuntia
  • n. 10 sämpylää
  • n. 250 / yksi sämpylä voin ja juustosiivun kanssa

Ainekset

3 dl
kuivaa omenasiideriä
30 g
hiivaa
1 tl
suolaa
1 rkl
sokeria
n.7 dl
sämpyläjauhoja
1 dl
kurpitsansiemeniä
50 g
pehmeää voita
voiteluun vettä
päälle kurpitsansiemeniä

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä siideri kädenlämpöiseksi. Hienonna hiiva siideriin. Sekoita joukkoon suola ja sokeri. Lisäile jauhoja pikku hiljaa vaivaten. Lisää kurpitsansiemenet ja alusta taikina kimmoisaksi. Lisää pehmeä voi aivan lopuksi.

    Taikina on valmis kun se irtoaa kulhon reunoista. Taikina kuuluu olla vähän löysää.
  2. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa noin 45 min.

    Leivo taikinasta sämpylöitä ja aseta ne leivinpaperin päälle pellille.

    Anna kohota vielä noin 15 min. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle kurpitsansiemenet.
  3. Paista 225 asteisessa uunissa noin 10-15 min, riippuen sämpylän koosta.Tarjoile voin ja juuston kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää