Omena-sinihomejuustorisotto

Omena-sinihomejuustorisottoon käytetään valkoviinin sijasta omenasiideriä.
  • 35 min
  • 4 hengelle
  • 553 kcal / annos

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulia
50 g
voita
3 dl
risottoriisiä
3 dl
kuivaa omenasiideriä
n. 7 dl
kasvislientä
suolaa
1
hapan omena raastettuna
150 g
sinihomejuustoa
0,5 dl
kermaa

Valmistusohjeet

  1. Hienonna sipulit. Kuullota niitä hetki voissa. Lisää risottoriisi ja kuulota, kunnes riisi muuttuu hieman läpikuultavaksi. Lisää siideri ja sekoittele riisiä, kunnes siideri on imeytynyt riisiin.
  2. Lisäile kasvislientä pikkuhiljaa koko ajan risottoa sekoittaen. Kun riisi on al dente eli juuri ja juuri kypsää, raasta omena, lisää ruokaan sinihomejuuston kanssa. Lorauta joukkoon vielä vähän kermaa. Risoton pitää olla löysää. Tarjoile se kuumana.

Kommentit

    Näytä lisää