Sipuli-olutpiirakka - Reseptit - Ilta-Sanomat

Sipuli-olutpiirakka

Savuolut tuo makua tähän herkulliseen sipulipiirakkaan.

15.4.2009 9:12
Määrä8 hengelle
Valmistusaika1 h
Energia280 Kcal / annos

Ainekset

  • <b>Pohja:</b>

  • 75 g

    pehmeää huoneenlämpöistä voita

  • 75 g

    maitorahkaa

  • 3 dl

    vehnäjauhoja

  • 1,5 tl

    leivinjauhetta

  • ripaus suolaa

  • <b>Täyte:</b>

  • 150 g

    pekonia

  • 200 g

    kesäsipulia varsineen

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • 2 rkl

    tuoretta kirveliä

  • 1 rkl

    hunajaa

  • suolaa

  • 120 g

    smetanaa

  • 2

    kananmunaa

  • 1 dl

    savuolutta

Valmistusohjeet

  1. Valmista pohja nyppimällä jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, voin ja rahkan kanssa. Mausta ripauksella suolaa. Anna taikinan levätä hetki kylmässä. Painele se sitten 25-30 cm halkaisijaltaan piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Tai tee monta pientä piirasta.

  2. Siivuta pekoni. Paista se rapeaksi ja siirrä sivuun toiseen astiaan. Pyyhkäise pannu puhtaaksi ja kuumenna vähän öljyä ja kuullota hienonnettu sipuli ja sen varret sekä hienonnettu valkosipuli. Lisää kirveli, hunaja ja paistetut pekonit pannulle. Mausta ja sekoita.

  3. Vatkaa smetana, munat ja olut keskenään. Kaada täyte piirakkapohjalle ja smetanaseos päälle. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista piirakkaa noin 40 min. Paista pieniä piirakoita vähän vähemmän aikaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit