Poronkäristys

Tumma olut tuo makua poronkäristykseen.
  • 1 h
  • 4 hengelle
  • 780/annos

Ainekset

Käristys:
600 g
poron käristyslihaa
100 g
voita
suolaa
n. 3 dl
tummaa olutta esim. Koffin Velvet
Puikulamuusi:
800 g
puikulaperunaa
50 g
voita
n.1,5 dl
maito-kermaseosta
suolaa
suolakurkkuja
puolukkasurvosta

Valmistusohjeet

  1. Sulata käristyslihat, jos käytät pakastelihaa. Kuumenna voita kasarissa ja paista käristyslihat pienissä erissä ja nosta lihat pataan. Mausta ripauksella suolaa. Kaada pataan käristetyn lihan joukkoon olutta ja anna hautua hyvin noin 30-45 min.
  2. Valmista perunamuusi. Keitä perunat, kuori ne ja murskaa voisulan ja kuuman maito-kermaseoksen kanssa muusiksi. Tarjoile käristyksen, suolakurkkujen ja puolukkasurvoksen kanssa.
  3. Juomasuositukset

    Jacob’s Creek Grenache Shiraz
    Santa Helena Siglo de Oro Carmenere

Kommentit

    Näytä lisää