Poronkäristys

Tumma olut tuo makua poronkäristykseen.

15.4.2009 9:16
Määrä4 hengelle
Valmistusaika1 h
Energia780/annos

Ainekset

  • <b>Käristys:</b>

  • 600 g

    poron käristyslihaa

  • 100 g

    voita

  • suolaa

  • n. 3 dl

    tummaa olutta esim. Koffin Velvet

  • <b>Puikulamuusi:</b>

  • 800 g

    puikulaperunaa

  • 50 g

    voita

  • n.1,5 dl

    maito-kermaseosta

  • suolaa

  • suolakurkkuja

  • puolukkasurvosta

Valmistusohjeet

  1. Sulata käristyslihat, jos käytät pakastelihaa. Kuumenna voita kasarissa ja paista käristyslihat pienissä erissä ja nosta lihat pataan. Mausta ripauksella suolaa. Kaada pataan käristetyn lihan joukkoon olutta ja anna hautua hyvin noin 30-45 min.

  2. Valmista perunamuusi. Keitä perunat, kuori ne ja murskaa voisulan ja kuuman maito-kermaseoksen kanssa muusiksi. Tarjoile käristyksen, suolakurkkujen ja puolukkasurvoksen kanssa.

  3. <b>Juomasuositukset</b> Jacob’s Creek Grenache Shiraz Santa Helena Siglo de Oro Carmenere

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit