Bataattilastut ja kookos-jättikatkikset - Reseptit - Ilta-Sanomat

Bataattilastut ja kookos-jättikatkikset

Bataattilastut ja kookos-jättikatkikset paistetaan runsaassa öljyssä.

20.4.2009 10:07
Valmistusaika1 h
Energia920 Kcal / annos

Ainekset

  • <b>Bataattilastut:</b>

  • 2

    isoa bataattia

  • 6 dl

    maapähkinäöljyä (myös rypsiöljy käy)

  • suolaa

  • <b>Kookos-jättikatkikset:</b>

  • 500 g

    jättikatkaravunpyrstöjä kuorittuna, jätä pyrstö

  • 1 dl

    Maizena-maissisuurustetta

  • 4

    kananmunanvalkuaista vatkattuna kevyesti

  • 2 dl

    kookoshiutaleita

  • 6 dl

    maapähkinäöljyä (myös rypsiöljy käy)

  • <b>Mangodippi:</b>

  • 400 g

    mangoa säilykkeenä (ilman säilytysnestettä)

  • 1

    limetin mehu ja raastettu kuori

  • 1/2

    punainen chilipalko

  • 1

    nippu tuoretta minttua

  • 1 dl

    paksua maustamatonta jogurttia

  • ripaus suolaa

Valmistusohjeet

  1. Viipaloi bataatista ohuita siivuja veitsellä tai mandoliinilla. Käytä uppopaistamisessa esim. valurautaista wokkia tai pataa. Kaada wokkiin runsaasti öljyä ja kuumenna kuumaksi. Testaa öljyn kuumuus yhdellä bataattisiivulla. Kun se rupeaa ruskistumaan heti, on öljy tarpeeksi kuumaa.

  2. Uppopaista bataattisiivut useassa osassa ja nostele talouspaperille valumaan. Erottele valumassa olevat lastut toisistaan, etteivät ne takerru kiinni. Suolaa ja dippaile.

  3. Paista samassa öljyssä nyt kookosravut. Pyöritä ravut ensin maissijauhossa. Sen jälkeen munanvalkuaisessa ja lopuksi kookoshiutaleissa. Uppopaista ja tarjoile mangodipin kanssa.

  4. Sekoita dippiainekset tehosekoittimessa tasaiseksi ja kaada tarjoiluastiaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit