Kylmäsavuporopiirakka - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kylmäsavuporopiirakka

Poro ja piparjuuri ovat oivallinen yhdistelmä. Tarjoile kylmäsavuporopiirakka vaikka iltapalana raikkaan salaatin kanssa.

22.4.2009 9:54
Valmistusaika2 h
Energia286 kcal / annos

Ainekset

  • <b>Pohja:</b>

  • 150 g

    pehmeää huoneenlämpöistä voita

  • 1,5 dl

    vehnäjauhoja

  • 2 dl

    ruisjauhoja

  • 1

    kananmunan keltuainen

  • loraus kylmää vettä

  • <b>Täyte:</b>

  • 200 g

    kylmäsavuporoa rouheena tai palana

  • 1

    purjo

  • 3 rkl

    raastettua piparjuurta

  • 1 rkl

    ruokaöljyä

  • 150 g

    voimakasta juustoraastetta esim. mustaleimaa

  • 2 dl

    kermaa

  • 2

    kananmunaa

  • halutessasi vähän suolaa

  • mustapippurirouhetta

Valmistusohjeet

  1. Piiraasta tulee noin 6-8 hengelle Nypi voi ja jauhot keskenään. Lisää kananmunan keltuainen ja pieni määrä kylmää vettä. Vaivaa nopeasti taikinaksi. Lisää tarvittaessa vähän vettä. Nosta taikina jääkaapiin muovikelmuun käärittynä puoleksi tunniksi.

  2. Rouhi poro veitsellä hienoksi, jos liha on palana. Hienonna ja pese purjo hyvin. Raasta piparjuuri. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuumenna pannulla öljyä ja kuullota rouhittua poronlihaa, purjoa ja piparjuurta kunnes purjo on aivan pehmeää.

  3. Ota taikina jääkaapista ja painele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Lusikoi täyte pohjan päälle. Sekoita juustoraaste, kerma ja munat keskenään ja kaada täytteen päälle. Voit maustaa kerma-munaseosta vielä halutessasi ripauksella suolaa ja mustapippuria.

  4. Paista piirakkaa noin 25 min 200 asteessa ja pienennä lämpöä 170 asteeseen. Jatka paistamista vielä noin 10-15 min. Tarjoile jäähtyneenä raikkaan salaatin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit