Lihapiirakka

Rahkavoitaikina kätkee sisäänsä mehevän jauhelihasisuksen. Tämä perinteinen jauhelihapiirakka muuntuu myös helposti kasvisversioksi korvaamalla jauheliha soijarouheella.
  • 2 h
  • 354 Kcal / annos

Ainekset

Rahkavoitaikina:
200 g
maitorahkaa
250 g
pehmeää huoneenlämpöistä voita
4 dl
vehnäjauhoa
1 tl
leivinjauhetta
Täyte:
1
iso sipuli
250 g
herkkusieniä
700 g
jauhelihaa
2 rkl
ruokaöljyä
3 dl
keitettyä riisiä (kokeile erilaisia riisiseoksia, esim. riisi-kauraseosta)
suolaa
maustepippurirouhetta

Valmistusohjeet

  1. Piirakasta tulee noin 8 hengelle.

    Sekoita pehmeä voi rahkan kanssa. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe voi-rahkaseoksen joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa.
  2. Kuumenna uuni 200 asteiseksi. Valmista täyte sillä välin, kun taikina kovettuu jääkaapissa. Hienonna sipuli ja puolita herkkusienet. Kuullota sipuli ja sieniä hetki ja lisää jauheliha. Paista kypsäksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon myös keitetty riisi.
  3. Kauli taikina levyksi ja nosta se esim. leipävuokaan, niin että reunat tulevat reilusti yli laitojen. Lusikoi täyte taikinan sisään ja nostele taikinan reunat täytteen päälle tiukasti. Sulje jokainen reikä tiukasti sormilla taikinaa painellen.

    Pistele haarukalla taikinan päälle reikiä ja nosta piirakka uuniin. Paista noin 40 min. Jäähdytä ja tarjoile salaatin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää