Korvasienipiirakka

Korvasieni aloittaa kesän sienikauden. Herkuttele tällä perinteisellä piirakalla.
  • 1 t 30 min.
  • n. 8 annosta
  • 356 kcal / annos

Ainekset

Pohja:
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1
keitetty peruna
1 tl
leivinjauhetta
75 g
voita kuutioina
n. 1 ½ dl
kylmää vettä
Täyte:
100 g
korvasieniä
1
sipuli
1 rkl
voita
ripaus suolaa
mustapippurirouhetta
2 dl
kuohukermaa
120 g
smetanaa
3
kananmunaa
1 tl
kirveliä
suolaa
2 rkl
tuoretta persiljaa
150 g
emmentaljuustoraastetta

Valmistusohjeet

  1. Sekoita pohjan ainekset taikinaksi. Älä vaivaa. Taputtele
    taikina jauhotetulla kädellä piirasvuoan (halkaisija n. 29
    cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista 200 asteessa noin 10
    minuuttia.

    Keitä korvasieniä kahteen kertaan runsaassa kiehuvassa vedessä vähintään 5 min. ajan. Vaihda vesi välillä ja huuhtele sienet aina hyvin välillä. Huolehdi myös keittopaikan tuuletuksesta. Valuta ja kuivaa huolellisesti. Hienonna sienet.
  2. Kuullota hienonnettu sipuli voissa. Lisää sienet ja paista. Mausta. Lisää sienten joukkoon loput ainekset. Kaada
    seos pohjan päälle.

    Paista piirakkaa 200 asteessa 25-30 minuuttia.


    Astialaina: Iittala
  3. MUISTA!

    Keitä korvasienet runsaassa vedessä vähintään kahteen kertaan. Oikea sienten ja veden suhde on 1 osa sieniä ja 3 osaa vettä. Korvasieniä tulee keittää vähintään viisi minuuttia molemmilla kerroilla ja ne myös huuhdellaan hyvin runsaassa vedessä molempien keittokertojen jälkeen. Keittovesi heitetään pois.

    Myös kuivatut korvasienet tulee keittää kahteen kertaan. Ensin niitä liotetaan vedessä vähintään kaksi tuntia ennen käyttöä, liotusvesi heitetään pois ja sen jälkeen ne keitetään samalla tavoin kuin tuoreet korvasienetkin. Keitto- ja huuhteluvesiä ei saa käyttää ruoanvalmistukseen.

    Huomioi korvasieniä käsitellessäsi, että niistä haihtuu myrkyllisiä kaasuja. Muista tuulettaa keittopisteen alue hyvin, kun ryöppäät korvasieniä.

Kommentit

    Näytä lisää