Reseptit

Vitello tonnato

Ainekset

400 g
vasikan paistia
1
porkkana
1
varsisellerin varsi
1
sipuli
2
laakerinlehteä
2 rkl
valkoviinietikkaa
2 tl
suolaa
tonnikalakastike:
1 tlk
tonnikalaa
2 dl
majoneesia
4 rkl
kapriksia
5
anjovisfileetä
tilkka kermaa
0,5
sitruunan mehu
rucolaa
isoja kapriksia
parmesanjuustoa lastuina

Valmistusohjeet

  1. Nosta paisti kattilaan ja kaada päälle kylmää vettä niin paljon että paisti peittyy. Laita paistiin mittari. Kun vesi rupeaa kuumenemaan, kuori vaahtoa pois sitä mukaa kun sitä muodostuu. Lisää pilkotut kasvikset. Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes paistin sisälämpö on 52 astetta. Jätä paisti jäähtymään liemeen. Liha on paras tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi. Kuivaa jäähtynyt liha ja leikkaa siitä ohuita siivuja tarjoiluvadille. Valmista tonnikalakastike sekoittamalla tonnikala, majoneesi, pienet hienonnetut kaprikset, hienonnetut anjovisfileet, tilkka kermaa ja sitruunan mehu keskenään. Mausta suolalla. Tee majoneesi itse niin saat parhaimman tuloksen. Kaada tonnikalakastiketta lihan päälle ja koristele vielä rucolan lehdillä, isoilla kapriksilla ja parmesanlastuilla. Tarjoile heti hyvän leivän kanssa.

    Valmistusaika: 4 tuntia
    Kcal annos: 699,6 ilman leipää

Kommentit

    Näytä lisää