Vitello tonnato - Reseptit - Ilta-Sanomat

Vitello tonnato

6.11.2008 11:43

Ainekset

  • 400 g

    vasikan paistia

  • 1

    porkkana

  • 1

    varsisellerin varsi

  • 1

    sipuli

  • 2

    laakerinlehteä

  • 2 rkl

    valkoviinietikkaa

  • 2 tl

    suolaa

  • tonnikalakastike:

  • 1 tlk

    tonnikalaa

  • 2 dl

    majoneesia

  • 4 rkl

    kapriksia

  • 5

    anjovisfileetä

  • tilkka kermaa

  • 0,5

    sitruunan mehu

  • rucolaa

  • isoja kapriksia

  • parmesanjuustoa lastuina

Valmistusohjeet

  1. Nosta paisti kattilaan ja kaada päälle kylmää vettä niin paljon että paisti peittyy. Laita paistiin mittari. Kun vesi rupeaa kuumenemaan, kuori vaahtoa pois sitä mukaa kun sitä muodostuu. Lisää pilkotut kasvikset. Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes paistin sisälämpö on 52 astetta. Jätä paisti jäähtymään liemeen. Liha on paras tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi. Kuivaa jäähtynyt liha ja leikkaa siitä ohuita siivuja tarjoiluvadille. Valmista tonnikalakastike sekoittamalla tonnikala, majoneesi, pienet hienonnetut kaprikset, hienonnetut anjovisfileet, tilkka kermaa ja sitruunan mehu keskenään. Mausta suolalla. Tee majoneesi itse niin saat parhaimman tuloksen. Kaada tonnikalakastiketta lihan päälle ja koristele vielä rucolan lehdillä, isoilla kapriksilla ja parmesanlastuilla. Tarjoile heti hyvän leivän kanssa. Valmistusaika: 4 tuntia Kcal annos: 699,6 ilman leipää

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit