Hirvipaisti ja lakka-sipulichutney

Hirvipaistia höystää herkullinen lakka-sipulichutney.
  • 2 h
  • Kcal annos: 462, 7

Ainekset

800 g
pala hirvenpaistia tai ulkofileetä
1 kg
karkeaa suolaa
rosmariinin oksia
Lakkachutney:
4
salottisipulia
1 rkl
öljyä
0,5 tl
currya
0,5 dl
vettä
400 g
lakkoja
2 dl
hillosokeria
3 rkl
inkivääriä raastettuna
2 rkl
viinietikkaa

Valmistusohjeet

  1. Ota liha pari tuntia ennen paistoa huoneenlämpöön. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kaada suolaa uunivuoan pohjalle ja kieritä hirvenpaisti suolassa niin, että paksu suolakerros peittää koko paistin. Laita vuoan pohjalle rosmariininoksia.
  2. Käytä lihalämpömittaria. Nosta paisti uuniin mittarin kanssa. Kun mittari näyttää noin 63 astetta, liha on punertavaa sisältä. Jatka kypsennystä 70 asteeseen, jos haluat kypsän paistin. Puhdista liha suolasta uunista ottamisen jälkeen ja kääri se alumiinifolioon ja anna levähtää ennen tarjoilua. Tarjoile liha perunoiden, lakkachutneyn, raikkaan salaatin ja sienikastikkeen kanssa.

  3. Hienonna sipuli ja kuullota sitä hetki curryn kanssa kattilassa pienessä määrässä öljyä. Lisää vesi, lakat, sokeri ja inkivääri. Keitä noin 20 min. Lisää viinietikka. Purkita chutney desinfioituihin purkkeihin tai käytä heti jäähdyttyään.


Kommentit

    Näytä lisää