Uuniomenat marenkikuorrutteella - Reseptit - Ilta-Sanomat

Uuniomenat marenkikuorrutteella

Marenkikuorrute kruunaa jouluiset uuniomenat.

6.11.2008 12:02
Valmistusaika1 h
EnergiaKcal annos: 444,7

Ainekset

  • 4

    isoa omenaa

  • 4 rkl

    voita

  • 2 tl

    piparkakkumaustetta

  • 1 dl

    kookoshiutaleita

  • 1 dl

    siirappia

  • 2

    kananmunan valkuaista

  • 3 rkl

    tomusokeria

  • 2 rkl

    mantelirouhetta

  • tarjolle vaniljajäätelöä

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Poraa omenasta siemenkota pois omenaporalla, niin että omenan keskelle muodostuu aukko. Sekoita pehmeä voi, piparkakkumauste, kookoshiutaleet ja siirappi keskenään ja täytä omenoiden aukot täytteellä.

  2. Nosta omenat uunivuokaan ja paista noin 30 min. Kun omenat ovat kypsiä, anna niiden olla vielä vuoassa ja valmista marenki. Kuumenna uuni grillivastuksille tai 225 asteeseen ylälämmölle.

  3. Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset ja sokeri keskenään kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon lopuksi mantelirouhe. Lusikoi vaahtoa kypsien omenoiden päälle ja paahda omenoita vielä pari minuuttia kovassa lämpötilassa, että marenki saa kauniin ruskean värin. Tarjoile heti vaniljajäätelön kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit