Pähkinätahna ja munakoiso-jogurttitahna

Tarjoile pitaleipien kanssa pähkinätahnaa ja munakoiso-jogurttitahnaa.

11.11.2008 11:09

Ainekset

  • <b>Pähkinätahna:</b>

  • 2 tl

    juustokuminan siemeniä

  • 200 g

    saksanpähkinöitä

  • 1-2

    punaista chilipalkoa

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 1

    viipale pari päivää vanhaa maalaisleipää

  • 2 rkl

    tomaattipyrettä

  • 2 tl

    sokeria

  • 1

    sitruunan mehu

  • 2 dl

    oliiviöljyä

  • 100 g

    fetajuustoa

  • <b>Munakoiso-jogurttitahna:</b>

  • 2

    isoa munakoisoa

  • 0,5 dl

    oliiviöljyä

  • 1

    sitruunan mehu

  • 3

    valkosipulin kynttä

  • 2 dl

    turkkilaista jogurttia

  • suolaa

  • mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Pähkinätahna: Paahda juustokuminansiemeniä kuivalla pannulla hetki. Murskaa ne huhmareessa saksanpähkinöiden kanssa. Hienonna valkosipuli ja maalaisleipä. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja murusta joukkoon lopuksi fetajuusto. Tarjoile pitaleivän kanssa. Valmistusaika: 15 min Kcal annos: 991 Kcal

  2. Munakoiso-jogurttitahna: Halkaise munakoisot ja paahda niitä 225 asteisessa uunissa kunnes malto on aivan pehmeää. Jäähdytä. Hienonna valkosipuli. Kaavi malto lusikalla kulhoon, lisää oliiviöljy, valkosipuli, sitruunan mehu, jogurtti ja mausteet. Sekoita tahnaksi. Tarjoile sitruunalohkojen ja pitaleivän kanssa. Valmistusaika: 1 h Kcal annos: 215 Kcal

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit