Thaimaalaiset broileripyörykät

Thaimaalaiset broileripyörykät pyöritetään valkoisessa ja tummassa riisissä.
  • 1 h + riisin liotus
  • 103 Kcal per pyörykkä

Ainekset

Päällinen:
1,5 dl
vaaleaa tahmeaa riisiä (glutinous rice)
1,5 dl
tummaa tahmeaa riisiä (black glutinous rice)
Pyörykät:
600 g
broilerin jauhelihaa
3 rkl
seesaminsiemeniä
100 g
vesikastanjaa
3 tl
inkivääritahnaa
3 tl
sitruunaruohotahnaa
ripaus suolaa tai loraus kalakastiketta
1 rkl
hienonnettua palmusokeria tai raakaruokosokeria
1
kananmuna
Dippikastike:
2 dl
mangososetta (esim. Piltti-vauvanruoka)
2 rkl
inkivääri-chilikastiketta

Valmistusohjeet

  1. Liota riisit kylmässä vedessä ainakin 3-4 tuntia, mielellään yön yli. Huuhtele riisit liotuksen jälkeen pariin kertaan ja valuta ylimääräinen vesi pois. Voit tehdä pyörykät ilman riisiäkin.
  2. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja pyöritä siitä pieniä pyöryköitä. Pyöritä puolet pyöryköistä valkoisessa riisissä ja puolet tummassa.
  3. Nosta pyörykät höyrytysastiaan ja höyrytä noin 25 min. Voit myös paistaa pyörykät pannulla tai uunissa ilman riisiä.

    Sekoita dippikastikeen ainekset ja tarjoile pyöryköiden kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää