Tom yam kung -keitto

Tom yum -keitto on yksi suosituimmista thaimaalaisista keitoista.
  • 30 min.
  • 4 annosta

Ainekset

1 l
vettä
100 g
tom yum -tahnaa (esim. Spice Up!)
2 rkl
palmusokeria tai raakaruokosokeria
3 rkl
kalakastiketta
2
limetin mehu ja raastettu kuori
1
pieni punainen thai chili
200 g
siitakesieniä
10
kirsikkatomaattia
400 g
kuorittuja jättikatkaravunpyrstöjä
tuoretta korianteria
tarjolle keitettyä riisiä

Valmistusohjeet

  1. Laita kattilaan vesi ja tom yum -tahna. Laita joukkoon pala palmusokeria, kalakastiketta ja limetinkuoret sekä puristettu mehu. Halkaise chili ja nosta se keittoon kokonaisena.
  2. Kuumenna kiehuvaksi. Maistele keittolientä ja lisää halutessasi sokeria, kalakastiketta tai limetin mehua. Jos pidät tulisemmasta, lisää chiliä.
  3. Kun keittoliemi on sopivan tulista, lisää joukkoon sienet ja tomaatit. Kuumenna.

    Lisää aivan lopuksi jättikatkaravut ja tuoretta korianteria. Tarjoile keitto riisin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää