Tom yam kung -keitto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Tom yam kung -keitto

Tom yum -keitto on yksi suosituimmista thaimaalaisista keitoista.

17.11.2008 12:27
Määrä4 annosta
Valmistusaika30 min.

Ainekset

  • 1 l

    vettä

  • 100 g

    tom yum -tahnaa (esim. Spice Up!)

  • 2 rkl

    palmusokeria tai raakaruokosokeria

  • 3 rkl

    kalakastiketta

  • 2

    limetin mehu ja raastettu kuori

  • 1

    pieni punainen thai chili

  • 200 g

    siitakesieniä

  • 10

    kirsikkatomaattia

  • 400 g

    kuorittuja jättikatkaravunpyrstöjä

  • tuoretta korianteria

  • tarjolle keitettyä riisiä

Valmistusohjeet

  1. Laita kattilaan vesi ja tom yum -tahna. Laita joukkoon pala palmusokeria, kalakastiketta ja limetinkuoret sekä puristettu mehu. Halkaise chili ja nosta se keittoon kokonaisena.

  2. Kuumenna kiehuvaksi. Maistele keittolientä ja lisää halutessasi sokeria, kalakastiketta tai limetin mehua. Jos pidät tulisemmasta, lisää chiliä.

  3. Kun keittoliemi on sopivan tulista, lisää joukkoon sienet ja tomaatit. Kuumenna. Lisää aivan lopuksi jättikatkaravut ja tuoretta korianteria. Tarjoile keitto riisin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit