Perunamuhennos ja ulkofileepihvi

Ulkofileepihvin kaveriksi sopii sienillä höystetty perunamuhennos.
  • 30 minuuttia
  • Annos 752 Kcal

Ainekset

50 g
kuivattuja sieniä esim. mustatorvisieniä tai suppilovahveroita
2 rkl
tomaattipyreetä
2 rkl
öljyä
2 dl
kermaa
4-5 dl
lihalientä
1 kg
pakaste peruna-sipulisekoitusta
suolaa maun mukaan
Lisäksi:
4
naudan tai possun ulkofileepihviä
merisuolaa
mustapippuria
1
paprika
0,5
purjo
50 g
voita paistamiseen

Valmistusohjeet

  1. Murskaa kuivatut sienet huhmareessa. Laita sienimurska likoamaan kylmään veteen tunniksi. Siivilöi vesi pois ja laita lionneet sienet pannulle tomaattipyreen ja öljyn kanssa. Kuullota hetki, että sienet pehmenevät hiukan.
  2. Lisää kerma, lihaliemi ja pakaste peruna-sipulisekoitus suoraan pakasteesta pannulle. Jos haluat nopeuttaa valmistusta, voi sulattaa peruna-sipulisekoituksen mikrossa.

    Anna muhia kannen alla noin 20 min aina välillä vähän sekoittaen. Voit lisätä tarvittaessa lihalientä tai vettä.
  3. Paista sillä aikaa toisella pannulla pihvirullat. Nuiji liha ohueksi ja mausta se.

    Leikkaa paprikasta ja purjosta ohuita siivuja ja nosta siivut pihvin keskelle. Kääri rullalle ja kiinnitä cocktailtikulla.
  4. Paista rullat voissa pannulla. Kääntele niitä välillä, että ne paistuvat tasaisesti. Mitä ohuemmaksi liha on nuijittu, sitä nopeammin se kypsyy. Naudan ulkofileen voi jättää vähän roseeksi sisältä. Tarjoile perunamuhennoksen kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää