Täytetyt focaccialeivät

Focaccialeipien täytteeksi voi laittaa esimerkiksi pestoa ja mozzarellaa.
  • 2 h
  • Annos 582 Kcal

Ainekset

5 dl
lämmintä vettä
1 pss
kuivahiivaa
1 rkl
sokeria
2 tl
suolaa
n.9 dl
vehnäjauhoja
1,5 dl
oliiviöljyä
1 rkl
karkeaa suolaa
täytevaihtoehtoja:
100 g
pestoa
100 g
mozzarellaa
100 g
grillattua munakoisoa öljyssä
100 g
salamia
2
tomaattia

Valmistusohjeet

  1. Sekoita vesi, hiiva, sokeri ja suola. Sekoita joukkoon reilu puolet jauhoista. Sekoita hyvin. Lisää loput jauhot parissa erässä ja vaivaa taikinaa. Lisää taikinaan vielä 1 dl oliiviöljyä ja vaivaa kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.
  2. Anna taikinan kohota noin 30 min. Painele taikina n. 3 cm paksuiseksi levyksi uunipellille ja anna kohota n. 20 min.

    Painele sormilla kuoppia taikinaan ja ripottele päälle suolakiteitä. Paista 220 C uunissa n. 25 min.
  3. Uunista pois otettaessa valele leipä lopulla oliiviöljyllä. Anna leivän jäähtyä ja leikkaa siitä pieniä neliöitä ja täytä ne valitsemillasi täytteillä. Kiinnitä kerrokset cocktailtikulla ja nosta tarjolle.

Kommentit

    Näytä lisää