Kolmen värin kakku

Kolmen värin kakku sopii vaikka synttärikakuksi.
  • 2 h
  • Annos 585 Kcal

Ainekset

Yhden pohjan ohje: (tätä pitää tehdä kolminkertaisesti, jos haluaa kolme kerrosta)
3
kananmunaa
0,75 dl
sokeria
0,75 dl
vehnäjauhoja
0,5 dl
perunajauhoja
0,75 tl
leivinjauhetta
Täyte ja kuorrutus:
1,5 kg
maitorahkaa
400 g
valkosuklaata

Valmistusohjeet

  1. Vaaleaan kerrokseen ei tule muuta, mutta ruskeaan kerrokseen tulee 1 tl tummaa kaakaojauhetta ja punaiseen tulee 2 tippaa punaista karamelliväriä, jotka vatkataan alussa heti mukaan taikinaan. Tee kakku pohja kolmeen kertaan, yksi vaalea pohja, yksi ruskea ja yksi punainen.

  2. Ota kaikki ainekset ajoissa huoneenlämpöön. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Tässä vaiheessa myös ruskean kerroksen kaakao mukaan ja vaaleanpunaisen kerroksen karamelliväri. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi ne taikinaan. Sekoita varovasti ja kaada kakkuvuokaan. Valmista kerros kerrallaan.
  3. Paista 175 asteessa 20 min. Kokeile kypsyyttä puisella tikulla. Käytä irtopohjavuokaa ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Näin sinun on helppo liikutella kerroksia, kun kokoat kakun.

  4. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja jäähdytä sitä hieman. Sekoita ainekset ja täytä kakun kerrokset täytteellä. Käytä täytettä runsaasti. Kuorruta kakku lopuksi. Kakkua ei tarvitse välttämättä kostuttaa, koska pohja on niin kuohkea.
  5. Nosta kakku jääkaapiin noin 2 tunniksi ja tarjoile sitten. Kakku kostuu ja kuorrute jähmettyy vähän jääkaapissa. Koristele haluamallasi tavalla juuri ennen tarjoilua.

Kommentit

    Näytä lisää