Suklaakakku jogurttitäytteellä

Tämä tuhti suklaakakku täytetään pehmellä suklaa-jogurttitäytteellä.
  • 2 h
  • Annos 642 Kcal

Ainekset

Pohja:
175 g
tummaa suklaata
125 g
huoneenlämpöistä pehmeää voita
1,75 dl
sokeria
7
kananmunaa eroteltuna keltuainen ja valkuainen
2,25 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Kostutukseen:
1 dl
maitoa
1 tl
vaniljasokeria
Täyte:
0,5 kg
paksua turkkilaista jogurttia
200 g
tummaa suklaata
Kuorrutus:
1 dl
kuohukermaa
200 g
tummaa suklaata

Valmistusohjeet

  1. Ota kaikki ainekset ajoissa huoneenlämpöön. Sulata suklaa vesihauteessa ja jäähdytä sitä vähän. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää keltuaiset yksitellen voimakkaasti vatkaten.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää jäähdytetty suklaa. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi ne taikinaan. Lisää valkuaisvaahto ja sekoita taikina hyvin, mutta varovasti.
  3. Paista kakku kahdessä erässä, näin saat kaksi kaunista osaa, jotka on helpoo koota kakuksi. Toki voit paistaa koko kakun kerralla ja leikata kakun myöhemmin halki. Kaada ensimmäinen osa taikinaa leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
  4. Kuumenna uuni 170 asteeseen. Paista kakkua noin 25 min tai kunnes se on kypsä. Kypsän kakun tunnistaa siitä, kun kokeilet sitä puisella tikulla, ei tikkuun jää taikinaa. Jäähdytä kakku ennen kostutusta. Kostuta kakut maito-vaniljasokeri seoksella.
  5. Tee täyte. Sulata suklaa vesihauteessa ja jäähdytä hyvin. Ota jogurtti huoneenlämpöön ajoissa. Sekoita suklaa varovasti jogurtin joukkoon ja täytä kakku. Voit myös rouhia suklaan jogurtin joukkooon. Valmista kuorrutus kuumentamalla kerma ja pilko suklaa kuuman kerman joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja jäähdytä. Kaada kuorrutus kakun päälle.

Kommentit

    Näytä lisää

    Luetuimmat Reseptit