Reseptit

Limoncello-hedelmät

Italialainen limoncello-likööri maustaa luumut.

Ainekset

2
vaniljatankoa
8 dl
vettä
3 dl
sokeria
3
tähtianista
2
kanelitankoa
2 dl
sitruunalikööriä eli limoncelloa
1 kg
luumuja, aprikooseja, persikoita tai viinirypäleitä

Valmistusohjeet

  1. Halkaise vaniljatangot. Keitä vesi ja sokeri mausteiden kera sokeriliemeksi. Lisää lopuksi likööri ja kuumenna nopeasti. Älä keitä.

    Pese hedelmät. Halkaise ne ja poista kivet. Laita hedelmät suureen lasipurkkiin, joka on desinfioitu hyvin. Kaada päälle kuuma liemi ja sulje purkki tiiviisti. Anna maustua muutamia viikkoja ennen syömistä. Säilytä pimeässä ja viileässä.

    Säilötyt hedelmät säilyvät hyvinä useita kuukausia suljettuna.

Kommentit

    Näytä lisää