Pistaasikeksit

Pistaasikeksit ovat rapean rouskuvia. Kokeile glögin kanssa!
  • 2 h
  • Annos 121 Kcal

Ainekset

4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1,5 dl
raaka-ruokosokeria
30 g
huoneenlämpöitä voita
2
kananmunaa
100 g
valkoista suklaata
120 g
kuorittuja pistaaseja

Valmistusohjeet

  1. Ota kaikki ainekset ajoissa huoneenlämpöön. Mittaa kulhoon vehnäjauhot, leivinjauhe ja sokeri. Sekoita joukkoon pehmeä voi ja munat yksitelleen hyvin vatkaten. Pilko suklaa pieniksi paloiksi, rouhi pistaasipähkinät hienoksi ja kääntele ne taikinaan.
  2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Jauhota pöytä tai leipomisalusta, jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä palat tangoiksi. Paista taikinatankoja 175 asteessa 20 minuuttia, kunnes pinta saa kuparinruskean sävyn.
  3. Nosta tangot uunista hetkeksi pois ja alenna uunin lämpötilaa 150 asteeseen. Leikkaa lämpimistä taikinatangoista sentin levyisiä viipaleita ja paista niitä vielä puolisen tuntia 150-asteisessa uunissa.
  4. Laita uuni pois päältä, ja jätä keksit uuniin jälkilämpöön kovettumaan. Kekseistä tulee kovia, mutta ne onkin tarkoitus syödä glögin kanssa dippaillen.

Kommentit

    Näytä lisää