Reseptit

Joululeipä

Joululeipä saa hyvän vivahteen saksanpähkinöistä.
  • 1,5 h
  • Annos 675 Kcal

Ainekset

7,5 dl
vettä
50 g
hiivaa
2 rkl
suolaa
2 rkl
sokeria
n. 12 dl
vehnäjauhoja
2 dl
oliiviöljyä
100 g
saksanpähkinää
2
sipulia
2 rkl
öljyä
2 rkl
hunajaa
1 tl
kanelia
Maldon-suolaa

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murusta joukkoon hiiva. Sekoita hyvin, että hiiva sulaa veteen. Lisää suola ja sokeri. Lisää jauhoja pikku hiljaa taikinaa alustamalla. Vaivaa hyvin ja lisää lopuksi vielä oliiviöljyä runsaasti joukkoon.
  2. Vaivaa taikinasta kimmoisa pallo ja nosta se lämpimään paikkaan nousemaan noin puoleksi tunniksi. Jaa taikina kahteen osaan. Painele taikinaa uunivuokaan ja tee sormilla kuoppia taikinaan.
  3. Siivuta sipulit ja kuullota niitä pannulla öljyn, hunajan ja kanelin kanssa, kunnes sipulit ovat pehmeitä. Levitä sipuleita leivän pinnalle ja ripottele päälle vielä suolakiteitä ja pähkinät. Paista leipä 200-asteisessa uunissa noin 25 min.

Kommentit

    Näytä lisää