Hedelmäinen maustekakku

Hedelmäinen maustekakku kuuluu jouluun!

16.12.2008 6:36
Valmistusaika4 h
EnergiaAnnos 397 Kcal

Ainekset

  • 3 rkl

    tummaa siirappia

  • 200 g

    pinjansiemeniä

  • 100 g

    kuivattuja taateleita

  • 100 g

    kuivattua viikunaa

  • 100 g

    kuivattuja karpaloita

  • 100 g

    kuivattuja luumuja

  • 50 g

    hillottua inkivääriä

  • 1 dl

    hillotun inkiväärin lientä

  • 1

    appelsiinin kuori ja mehu

  • 2 rkl

    Limoncello-likööriä

  • 100 g

    suolatonta voita

  • 100 g

    tummaa sokeria

  • 2

    kananmunaa

  • 1

    iso hapan omena

  • 1,5 dl

    vehnäjauhoa

  • 1 tl

    leivinjauhetta

  • 1 rkl

    piparkakkumaustetta

  • tomusokeria koristeluun

Valmistusohjeet

  1. Voitele 1,5 l vetoinen kakkuvuoka. Laita pohjalle siirappia ja 100 g pinjansiemenistä. Keitä kattilassa pilkotut taatelit, viikunat, karpalot, luumut, silputtu inkivääri, liemi, appelsiinin kuori ja mehu ja limoncello. Keitä noin 10 min. Jäähdytä.

  2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Rouhi loput pinjansiemenet ja lisää rouhe raastetun omenan kanssa taikinaan. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Lisää lopuksi jäähtyneet hedelmät ja sekoita hyvin. Kaada taikina vuokaan. Tasoita taikinan pinta.

  3. Vuoraa vuoka tiukasti leivinpaperilla. Ja sen päälle laita vielä foliota. Kakkuun ei saa päästä kosteutta. Valitse kattila, johon vuoka mahtuu. Nosta vuoka kattilaan. Laita kattilaan vettä niin paljon, että se nousee 2/3 vuoan reunoille. Laita kattilaan kansi ja laita kattila levylle.

  4. Anna veden kiehua kattilassa miedolla lämmöllä noin 3 tuntia. Lisäile vettä kun se haihtuu. Kakku kypsyy vuoassa ja siitä tulee erittäin mehevä. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista. Koristele tomusokerilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit