Porsaan sisäfilee voitaikinakuoressa

Porsaan sisäfilee paistuu meheväksi voitaikinakuoressa.
  • 2 h
  • Annos 1456 Kcal

Ainekset

n.800 g
porsaan sisäfileetä
1-2 tl
hienoa merisuolaa
200 g
ilmakuivattua kinkkua
Tahna:
150 g
kuivattuja aprikooseja
1
nippu basilikaa
1 tl
piparkakkumaustetta
150 g
pistaaseja rouhittuna
Voitaikina:
tästä määrästä tulee kaksi taikinaa, jos fileitä on kaksi)
n.10 dl
vehnäjauhoa
200 g
pehmeää huoneenlämpöistä voita (ota huoneenlämpöön ainakin 2-3 tuntia ennen leipomista)
4-6 rkl
kylmää vettä

Valmistusohjeet

  1. Ota voi noin kolme tuntia ennen taikinan tekemistä huoneenlämpöön. Valmista voitaikina sekoittamalla jauhot ja voi käsin, ja lisää vähän vettä, että taikinasta tulee tasaista. Vaivaa tasaiseksi. Taikina on valmis, kun se on kiinteää ja ei tartu sormiin. Kääri taikina muovikelmuun ja nosta jääkaapiin pariksi tunniksi. Laita tässä vaihessa aprikoosit likoamaan pariksi tunniksi myös.
  2. Ota liha huoneenlämpöön ja putsaa se kalvoista. Hiero lihan pintaan suolaa.

    Siivilöi ylimääräinen vesi aprikooseista ja laita aprikoosit tehosekoittimeen basilikan ja piparkakkumausteen kanssa. Pyöritä tahnaksi. Murskaa pistaasit hienoksi veitsellä.

  3. Kauli taikina n. 0,5 cm paksuiseksi levyksi. Tee kaksi levyä, jos fileitä on kaksi. Säästä taikinaa vähän kuvioihin. Levitä aprikoositahnaa voitaikinan päälle ja ripottele päälle pistaasirouhetta.
  4. Kääri liha ilmakuivattuun kinkkuun ja nosta kaulitulle taikinalle aprikoositahnan päälle. Kääri liha tiukasti taikinaan ja tee ylimääräisestä taikinasta kuvioita pienellä piparimuotilla lihan pinnalle. Liimaa kuviot kananmunalla taikinan päälle. Voitele lopuksi vielä koko käärö.
  5. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja kypsennä lihaa kunnes voitaikina on saanut väriä ja vähennä lämpöä 100 asteeseen. Jatka paistamista kunnes lihan sisälämpö on noin 58 astetta. Tarjoile hunajajuuresten kanssa.


Kommentit

    Näytä lisää