Reseptit

Joulujuusto

Joulujuusto saa makua basilikasta ja paprikasta.
  • 1 h + 8 h jääkaapissa
  • Annos 318 Kcal

Ainekset

3 l
täysmaitoa
1 l
piimää
4
munaa
1
paprika
1 nippu
basilikaa
50 g
voita
2 tl
suolaa
1 tl
sokeria

Valmistusohjeet

  1. Ota piimä ja munat huoneenlämpöön 8 tuntia aikaisemmin. Lämmitä maito kiehumispisteeseen. Ota kattila liedeltä. Vatkaa munat huoneenlämpöisen piimän joukkoon. Kaada piimäseos kuumaan maitoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.
  2. Nosta kattila takaisin levylle ja kuumenna höyryäväksi. Älä sekoita enää. Nosta kattila pois levyltä ja anna seistä pöydällä herottumassa.
  3. Kerää hera astiaan ja sekoita joukkoon silputtu paprika ja basilika, voi ja mausteet. Kaada hera juustomuottiin tai harsolla vuorattuun siivilään ja nosta valumaan jääkaapiin yöksi.

Kommentit

    Näytä lisää