Savulohiterriini

Savulohiterriini sopii loistavasti joulun alkupalapöytään.
  • 45 min + yön yli jääkaapissa
  • Annos 181 Kcal

Ainekset

5
liivatelehteä
1
kurkku raastettuna
3 rkl
piparjuurta
1 rkl
sinappia
1 prk
smetanaa
1 dl
valkoviiniä
600 g
kylmäsavulohisiivuja
100 g
lohenmätiä koristeluun
sitruunaa ja tilliä koristeluun

Valmistusohjeet

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vuoraa pitkulainen leipävuoka kelmulla.

    Raasta kurkku ja valuta kaikki ylimääräinen neste kurkusta pois. Raasta piparjuuri. Sekoita kurkkuraaste, piparjuuri, sinappi ja smetana.
  2. Kuumenna valkoviini pienessä kattilassa ja laita lionneet liivatelehdet kuumaan valkoviiniin. Kaada seos smetanan joukkoon ja sekoita hyvin.
  3. Vuoraa vuoan pohja fileesiivuilla. Kaada smetana-kurkkuseosta päälle ja nostele taas kerros fileesiivuja vuokaan. Kokoa terriini kerroksittain. Nosta valmis vuoka jääkaappiin ja hyydytä yön yli. Kumoa valmis terriini tarjoiluvadille ja koristele sitruunasiivuilla, mädillä ja tillillä.

Kommentit

    Näytä lisää