Pähkinäinen vuokaleipä

Vuokaleipä saa makua saksanpähkinöistä ja leseistä.
  • 3 h

Ainekset

200 g
saksanpähkinöitä
50 g
tuorehiivaa
3 tl
suolaa
1 rkl
fariinisokeria
4 dl
maitoa
3 dl
sämpyläjauhoa
1 dl
leseitä
0,5 dl
ruokaöljyä
Pinnalle
kurpitsan- ja unikonsiemeniä

Valmistusohjeet

  1. Murskaa pähkinät ja paahda niitä pannulla hetki. Jäähdytä. Lämmitä maito ja sekoita joukkoon hiiva, suola ja sokeri. Alusta jauhot joukkoon pikkuhiljaa.
    Lisää myös saksanpähkinärouhe.
    Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi.
    Lisää lopuksi vielä öljy taikinaan vaivaten.
    Anna taikinan nousta noin 30 min lämpöisessä paikassa.
  2. Vaivaa taikinaa hetki ja muotoile se leipävuokaan pitkulaiseksi pötköksi.

    Anna leivän nousta vielä vuoassa n. 45 min. Voitele kohonnut leipä kananmunalla ja ripottele päälle siemeniä.

    Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  3. Paista leipää noin 20 min 200 asteisessa uunissa ja vähennä lämpöä 180 asteeseen.
    Paista vielä noin 25-30 min.

    Jäähdytä ja tarjoile voin ja juuston kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää