Äyriäis-kalakeitto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Äyriäis-kalakeitto

Äyriäis-kalakeitto voit käyttää esimerkiksi siikaa, kuhaa tai lohta.

12.1.2009 10:51
Valmistusaika30 min
EnergiaAnnos 352 Kcal

Ainekset

  • 400 g

    sekalaisia kaloja fileenä esim. siikaa, kuhaa tai lohta

  • 100 g

    katkarapuja

  • 1

    sitruunan mehu

  • 2-3

    valkosipulinkynttä

  • 1

    sipuli

  • 0,5

    purjo

  • 4

    tomaattia kuutioina

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • ripaus sahramia

  • 8 dl

    kalalientä

  • 2 dl

    valkoviiniä

  • ripaus cayennepippuria

  • tuoretta timjamia

  • merisuolaa

Valmistusohjeet

  1. Paloittele kalat ja mausta ne sekä katkaravut sitruunamehulla. Hienonna valkosipuli, sipuli ja suikaloi purjo. Kuutioi tomaatit.

  2. Kuullota kattilassa oliiviöljyssä ensin sipulit, purjosuikaleet ja tomaattikuutiot. Lisää sahrami ja kääntele hetken aikaa. Kaada päälle kuuma kalaliemi ja valkoviini.

  3. Keitä noin 5 minuuttia. Lisää kalapalat sekä mausteet. Anna kiehua vielä muutama minuutti miedolla lämmöllä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit