Reseptit

Äyriäis-kalakeitto

Äyriäis-kalakeitto voit käyttää esimerkiksi siikaa, kuhaa tai lohta.
  • 30 min
  • Annos 352 Kcal

Ainekset

400 g
sekalaisia kaloja fileenä esim. siikaa, kuhaa tai lohta
100 g
katkarapuja
1
sitruunan mehu
2-3
valkosipulinkynttä
1
sipuli
0,5
purjo
4
tomaattia kuutioina
2 rkl
oliiviöljyä
ripaus sahramia
8 dl
kalalientä
2 dl
valkoviiniä
ripaus cayennepippuria
tuoretta timjamia
merisuolaa

Valmistusohjeet

  1. Paloittele kalat ja mausta ne sekä katkaravut sitruunamehulla. Hienonna valkosipuli, sipuli ja suikaloi purjo. Kuutioi tomaatit.
  2. Kuullota kattilassa oliiviöljyssä ensin sipulit, purjosuikaleet ja tomaattikuutiot. Lisää sahrami ja kääntele hetken aikaa. Kaada päälle kuuma kalaliemi ja valkoviini.
  3. Keitä noin 5 minuuttia. Lisää kalapalat sekä mausteet. Anna kiehua vielä muutama minuutti miedolla lämmöllä.

Kommentit

    Näytä lisää