Ainekset
100 g
vihreitä linssejä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
ruokaöljyä
1 tl
kuivattua inkivääriä
2 tl
kanelia
1 tl
kurkumaa
1 rkl
harissatahnaa
1,2 l
kanalientä
400 g
tomaattimurskaa
1 rkl
tomaattipyrettä
400 g
säilykekikherneitä tai itse liotettuja ja keitettyjä
400 g
maustamatonta kanafileetä paloina
1
sitruunan mehu
persiljaa koristeluun
merisuolaa
Valmistusohjeet
Keitä linssit erikseen kypsiksi. Hienonna sipulit ja kuullota niitä hetki öljyssä kattilassa. Lisää mausteet. Kuullota. Lisää kanaliemi, tomaattimurska, tomaattipyree, kikherneet ja anna kiehua noin 15 min.
Lisää kanat ja keitetyt linssit ja anna kiehua noin 15 min. Lisää sitruunamehu ja persilja. Mausta vielä suolalla lopuksi.