Hummeriraviolit ja fenkoli-anis kastike

Ainekset

tuorepasta:
200 g
durumvehnäjauhoa
2
kananmunaa
vähän kylmää vettä
täyte:
1
kokonainen keitetty ja jäähtynyt hummeri
2
salottisipuli
2
fenkolin vartta
50 g
voita
kastike:
1
hummerin kuori
50 g
voita
1
porkkana
1
sipuli
2
fenkolia
2 rkl
tomaattipyreetä
1
tähtianis muskattuna
mustapippuria
suolaa
4 dl
valkoviiniä
2
keltuaista
1 dl
vaahdotettua kermaa
liemi:
4 dl
vettä
4 dl
valkoviiniä
4 rkl
karkeaa merisuolaa
3
fenkolin vartta
1
sipuli
pari oksaa timjamia
pari oksaa persiljaa

Valmistusohjeet

  1. Jos käytät pakastehummeria, niin mehukkain tulos syntyy kun sulatat hummerin valkoviiniliemessä. Irrota jäisestä hummerista muovikääre ja nosta jäinen hummeri liemeen. Anna hummerin olla liemessä pari kolme tuntia, tai kunnes se on sulanut.

    Kasaa jauhoja keoksi pöydälle ja tee pieni kuoppa jauhojen keskelle. Kaada munat siihen. Pyöritä sormella munia jauhoihin pikku hiljaa sekoitellen. Vaivaa jauhot ja munat taikinaksi ja lisää vähän kylmää vettä että saat taikinasta notkean. Nosta kylmään. Kylmästä taikinasta on helpompi kaulia ravioleja. Ota taikinasta pieniä osia ja kauli ne ohuiksi pyörylöiksi. Käytä kaulinta tai pastakonetta. Valmista täyte irroittamalla hummerista liha. Riko hummerin sakset veitsen hamarapuolella tai käytä pähkinäsaksia. Hienonna liha veitsellä. Hienonna sipulit ja fenkoli ja kuullota niitä voissa hetki. Sekoita hummerinliha, kuullotetut sipulit ja fenkoli tahnaksi. Täytä raviolit sillä.
    Nosta täytettä keskelle pyöreää pastaa ja nosta toinen samankokoinen levy päälle. Painele haarukalla reunat kiinni toisiinsa ja keitä raviolit suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä parin minuutin verran. Valmista kastike rikkomalla hummerin kuoret hienoksi. Laita pannulle hummerin kuoret, voi, pilkotut porkkanat, sipulit, fenkoli ja tomaattipyree. Murskaa joukkoon anis. Anna muhia noin puolisen tuntia ja lisää valkoviini. Anna kastikkeen kiehua noin 20 min kunnes viinin määrä on puolittunut. Siivilöi kastike toiseen kulhoon, vatkaa joukkoon kananmunan keltuaiset ja tarjoile heti raviolien kanssa. Koristele annos vaahdotetulla kermalla.

    Valmistusaika: n. 3 tuntia
    Annos 706 Kcal

Kommentit

    Näytä lisää