Mansikkavaahto

Shamppanja tuo mansikkavaahtoon juhlavuutta.
  • 2 h
  • Annos 463 Kcal

Ainekset

1 l
mansikoita
5
munankeltuaista
1,5 dl
sokeria
2 dl
samppanjaa
1
vaniljatanko
3
munanvalkuaista
1
hienonnettu chilipalko ilman siemeniä
Lisäksi:
0,5 l
mansikoita
1 dl
samppanjaa
50 g
suklaarouhetta

Valmistusohjeet

  1. Soseuta mansikat. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Lisää samppanja, raaputetun vaniljatangon siemenet ja mansikkasose vaahtoon. Pane seos vesihauteeseen, kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes se hiukan sakenee. Älä anna kiehua. Jäähdytä seos ja sekoita aina silloin tällöin.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja yhdistä seokset, lisää vielä hienonnettu chili. Siivuta ½ l mansikoita ja kaada päälle samppanjaa. Anna mansikoiden marinoitua noin 15 min. Nostele mansikat ja samppanjaa tarjoilukulhon pohjalle ja vaahto päälle. Koristele suklaarouheella.


Kommentit

    Näytä lisää