Kalapuikot ja sitruunamuusia

Kalapuikot ja sitruunamuusi on lyömätön yhdistelmä!
  • 50 min
  • Annos 929 Kcal

Ainekset

600-800 g
pala lohifileetä ilman nahkaa ja ruotoja (myös muunlainen kala käy)
merisuolaa
10
palaa näkkileipää
ripaus valkopippuria
2 dl
vehnäjauhoja
3
kananmunaa
ruokaöljyä paistamiseen
varrastikkuja
Perunamuusi:
800 g
perunoita
2-3 dl
maitoa
50 g
voita
2 tl
luomusitruunan raastettua kuorta
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin muusi. Kuori ja keitä perunat. Lisää kypsien perunoiden joukkoon kuumaa maitoa, voi, sitruunan raastettu kuori ja vähän suolaa. Nuiji perunanuiijalla muusiksi. Tarjoile kalapuikkojen kanssa.
  2. Leikkaa filee pitkulaisiksi paloiksi. Suolaa palat kevyesti. Murskaa näkkileivät tehosekoittimessa hienoksi muruksi ja sekoita murujen joukkoon vähän valkopippuria. Riko kananmunista rakenne ja vatkaa niitä hetki vaikka haarukalla.
  3. Pyörittele suolatut lohipalat jauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi vielä näkkileipämurussa.
  4. Kuumenna pannulla vähän ruokaöljyä ja paista kuorrutetut lohipalat muutaman minuutin verran pannulla. Pujota lopuksi vielä varrastikku lohipaloihin, niitä on kiva syödä vaikka sormin kun ne ovat vartaassa.

Kommentit

    Näytä lisää