Tattaripannukakut - Reseptit - Ilta-Sanomat

Tattaripannukakut

Tattaripannukakut voit syödä joko makean tai suolaisen täytteen kanssa.

22.1.2009 12:30
Määrä12 pannukakkua
Valmistusaika1 h 30 min
Energia1 kpl pannukakkua 127 Kcal, täytteen 1 kanssa 174

Ainekset

  • 2,5 dl

    tattarijauhoja

  • 1 dl

    vehnäjauhoa

  • 0,5 tl

    leivinjauhetta

  • 1 tl

    ruokasoodaa

  • 1 tl

    tomusokeria

  • ripaus suolaa

  • 4

    kananmunaa joista keltuainen ja valkuainen eroteltuna

  • 3 dl

    piimää

  • 2 dl

    rasvaista maitoa

  • paistamiseen voita

  • <b>Täyte 1:</b>

  • 250 g

    maitorahkaa

  • 1 dl

    vaniljajogurttia

  • 1 tl

    vaniljasokeria

  • 200 g

    mustikoita

  • tuoreen mintun lehtiä

  • <b>Täyte 2:</b>

  • 300 g

    savusiikaa tai muuta savukalaa

  • 20

    hillosipulia hienonnettuna

  • 1

    sitruunan mehu

  • 120 g

    smetanaa

Valmistusohjeet

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset, piimä ja maito. Sekoita joukkoon kuivat aineet ja kääntele varovasti valkuaisvaahto joukkoon lopuksi.

  2. Anna taikinan turvota noin tunti ennen paistamista. Kuumenna nokare voita pannulla. Nosta kauhalla pieni määrä taikinaa pannulle. Anna pannukakun paistua rauhassa miedolla lämmöllä ensin toiselta puolelta ja sitten käännä se. Pannukakuista tulee paksuja ja kuohkeita.

  3. Sekoita täytteiden aineet ja tarjoile ne erillisistä kulhoista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit