Tomaattinen tarte tatin - Reseptit - Ilta-Sanomat

Tomaattinen tarte tatin

Tämä piirakka sopii hyvin vaikka ranskalaistyylisen illallisen alkupalaksi hyvän valkoviinin tai samppanjan kanssa nautittuna.

22.4.2009 10:04
Valmistusaika1 h + jäähdytysaika
Energia284 Kcal / annos

Ainekset

  • pohja:

  • 6 dl

    vehnäjauhoa

  • 2 tl

    suolaa

  • 200 g

    pehmeää huoneenlämpöistä voita

  • 4 rkl

    kylmää vettä

  • täyte:

  • 750 g

    kirsikkatomaatteja

  • 4

    valkosipulinkynttä

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • 2 rkl

    sokeria

  • ripaus suolaa

  • rouhittua mustapippuria

  • 1 rkl

    tuoretta timjamia

  • päälle tuoretta basilikaa, fetajuustoa ja tummaa balsamiviinietikkaa

Valmistusohjeet

  1. Piirakasta tulee noin 8 hengelle. Sekoita suola vehnäjauhoihin ja nypi joukkoon voi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kuullota tomaatteja ja siivutettuja valkosipulinkynsiä pannulla kunnes tomaatit ovat vähän pehmenneet. Ripottele joukkoon sokeria, suolaa ja mustapippuria. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Jos käytät pannua joka kestää uuniin kuumuuden, jätä tomaatit pannulle, muussa tapauksessa käytä vaikka kakkuvuokaa. Kaada tomaatit kakkuvuoan pohjalle ja taikinan päälle. Voit käyttää alla myös leivinpaperia. Painele taikinasta pyöreä pannun kokoinen ympyrä ja nosta se tomaattien päälle. Painele reunat tiukasti, että tomaattien liemi pysyy taikinan alla. Pistele haarukalla taikinaan pieniä reikiä. Nosta piirakka uuniin noin 25 minuutiksi. Jäähdytä ja kumoa leikkuualustalle tai tarjoiluastiaan. Ripottele piirakan päälle tuoretta basilikaa, fetajuuston muruja ja pirskottele päälle balsamiviinietikkaa. Valmistusaika: noin 1 h + jäähdytysaika KT: Tämä piirakka sopii hyvin vaikka ranskalaistyylisen illallisen alkupalaki hyvän valkoviinin kanssa nautittuna. Annos 284 Kcal

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit